Annorlunda kubliknande studio byggd av fraktcontainrar

Whitney Studio heter den här studion som består av fraktcontainrar och har tagits fram till Whitney-museet för Amerikansk konst av arkitektfirman LOT-EK.

Kubliknande Studio av fraktcontainrar.

Bestående av 6 st staplade fraktcontainrar som slagits ihop till en enda stor studio på 2 plan, med syfte att hålla kurser för museets utbildningsprogram. Den Kubiska byggnaden har ett ganska industriellt utseende med en svartmålad utsida där ett gult glasfönster skär diagonalt igenom sidorna på den. Dock så passar den väldigt bra med museets nuvarande byggnad, ritad av den välkända modernistiska arkitekten Marcel Breuer. Insidan i kuben är färgad vit eftersom det ska gå att visa upp tavlor i den. Man målade samtliga containrar i en fabrik innan de slutgiltigt lyftes in i museet via kran och monterades på plats. Bilderna är tagna av fotografen Danny Bright.

Museum Kub

containerkubstudio3

containerkubstudio4

containerkubstudio5

containerkubstudio6

Fler berättelser
Hammare & handtag slås ihop till nödverktyg för bussar & tåg

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.