La Morena: Kruka i betong & trä från Shift

Designstudion Shift i Mexiko, som vi tidigare uppmärksammat på DesignWorld har nu skapat La Morena, en ovanlig kruka som mixar trä och betong.

morena_1_kruka

Länge har betong betraktats som ett kallt och industriellt material. På Shift tror man istället att betongens manuella processer och egenskaper, gör det till ett modernt, uttrycksfullt och rikt material. Det passar till så väldigt många outforskade föremål.

morena_2

Krukan ”La Morena” är ett första försök att flytta detta material till en annan produkt och därmed göra det till något estetiskt, modernt och vänligt.

morena_3

Det är en liten kruka som kombinerar två material som sällan ses tillsammans, trä och betong. Kombinationen ger ett ärlig och balanserad objekt, där betongens steniga estetik motverkas och värms av träets ekologiska utseende.

morena_4

I botten sitter en känslig laserskuren träkonstruktion i agave, vilken fungerar som en stödgivande bas för krukan. Tillverkningsmetoderna består utav industriellt hantverk och laserprecision, en blandning av gammal och ny teknik.

Morena_5

morena_6

morena_7

morena_8

morena_9

morena_10

morena_11

morena_12

Fler berättelser
Tornhuset från Gluck+ ger utsikt över trädtopparna

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.