ateljé Lyktan lanserar ett mindre syskon till lampan Ogle

Svenska designstudion Form Us With Love har skapat lamparmaturen Ogle, som lanserades under 2009 av ateljé Lyktan. Nu har man tagit fram ett mindre syskon till lampan – Ogle Mini kombinerar funktionaliteten av en pendel med en spotlight. Resultatet är en flexibel armatur som passa in i olika sorters miljöer.

Lampan OGLE är skapad av Form Us With Love

Den nya armaturen är en utökning av serien som funnits på marknaden i ungefär sju år. Lampan har en något mindre diameter på 90 mm och är formgjuten i aluminium. Dock med samma minimalistiska design och funktion som den större modellen.

ogle_mini_pendel_svart_vit

– För oss är det är viktigt att utvärdera vår egen design. Genom att se över den ursprungliga idén för Ogle kunde vi identifiera nya lösningar och se på funktionaliteten med nya ögon. Resultatet är en kollektion som är enklare att navigera, säger John Löfgren, Creative Director på Form Us With Love.

ogle_mini_ritningar

Namnet ”Ogle” betyder snegla, vilket är ett passande namn eftersom armaturen har en spotlight som går att rikta åt olika håll. Den finns förnärvarande i två stycken färger: Svart och vit.

ogle_mini_konstruktion

Fler berättelser
Rumsavdelaren BUTTON av Mia Cullin
Mia Cullin tar fram unik kollektion baserad på cirkeln

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.