Leica kamera i vatten

Leica lanserar vatten och stöttålig kamera

Ett stort problem användare med portabel elektronisk utrustning upplever, är att den måste hanteras varsamt för att inte gå sönder. Är man exempelvis fotograf och spenderar större delen av tiden ute i vildmarken, kan det vara extra svårt att kameran ren och hel. Därför har kameratillverkaren Leica tagit fram en vatten och stöttålig digitalkamera för de allra tuffaste miljöerna.

Leica X-U kan hantera allt från tropisk hetta till spöregn och snöstormar. Kameran är designad för att ge fotografen en kreativ frihet och förmåga att reagera blixtsnabbt när ett tillfälle uppstår. Den är stöttåligt byggd för att klara av fall från 1,22 meters höjd och vattentät upp mot 60 minuter på 15 meters djup.

Ny Leica kamera är stöttålig och vattentät

Kameralinsen är har ett skyddande undervattensfilter som tillhandahåller detaljerade och högupplösta bilder. En praktisk snabbfoto-funktion gör det möjligt för användaren att fånga uppseendeväckande undervattensvärldar med ett enkelt knapptryck.

Formspråket för Leica X-U har tagits fram tillsammans med AUDI design. Det skyddande skalet är gjort av anodiserad aluminium i kombination med greppvänlig TPE, vilket ger kameran det klassiska utseendet av Leica X-serien.

Fler berättelser
Sideboard SBE03 utstrålar retrostil

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.