Leica X3 är ett konceptförslag till kameraföretaget Leica av Svenska industridesignern Vincent Säll. Leica X3 kan föra över bilder trådlöst via bluetooth mellan användarens enheter: Telefonen, surfplattan och datorn.

Leica X3 koncept av Vincent Säll

Det är en portabel produkt som enkelt kan bäras med i fickan, och samtidigt prestera lika bra som en stor digitalkamera. Designen har inspirerats från ovansidan av Leica’s nuvarande kamera ”Leica X2”. Notera att kameran endast är ett koncept och att Leica inte har några planer på att börja tillverka den. Det här är ett projekt som den 23-åriga studenten Vincent Säll från LTU har tagit fram och utvecklat på sin fritid.

leicavincentsall2

För att det skulle vara möjligt att förverkliga konceptet, skulle det behövas göras en hel del forskning om kameralinser och sensorteknik. Man skulle behöva ta fram en tunnare lins än de som finns på marknaden idag. Vincent tror att det är viktigt att utseendet på produkten stämmer, samt att funktionen framkommer naturligt och den tar ansvar för sin miljöpåverkan.

leicavincentsall3

leicax3charger1

leicax3charger2

leicax3charger3

leicafunktion1

leicafunktion2

leicafunktion3

leicafunktion4

leicafunktion5

leicafunktion6

leicafunktion7

leicaposter2

leicablack2

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.