Lexus lanserar origami-inspirerad bil byggd av kartong

Biltillverkaren Lexus lanserar nu en fullskalig bilmodell tillsammans med LaserCut Works, som är konstruerad av precisionsskuren kartong. Den origami-inspirerade bilen är byggd som en kopia av Lexus nya IS sedan.

Lexus i kartong

Bilen är fullt utrustad med en komplett interiör, funktionella dörrar, strålkastare och rullande hjul. Modellen är körbar, eftersom samtliga komponenter sitter monterade på en aluminum- och stålram som är utrustad med en elektrisk motor.

OrigamiLexusIS-5

Det är ett projekt utan dess like som blev en stor utmaning för de London-baserade företaget LaserCut Works, med en gedigen erfarenhet inom design och skapandet av prototyper, arkitektoniska modeller och skräddarsydda uppdrag.

OrigamiLexusIS-3

Från början tillhandahöll Lexus en digital 3D-modell över bilmodellen IS, vilken designteamet sedan delade upp i huvudsakliga delar, såsom säten, bilkropp, instrumentbräda och däck. Dessa delades sedan upp i 10 mm tjocka skikt, för att möjliggöra laserskärningen ur 1700 kartongark.

OrigamiLexusIS-15

Varje skikt tilldelades sedan ett referensnummer för att förenkla monteringen och se till att den genomfördes i rätt ordning. Monteringsprocessen gjordes för hand och skikten sattes ihop med ett vanligt vattenbaserat trälim.

OrigamiLexusIS-20

Kartong-bilen kommer från och med idag att visas upp som en huvudattraktion på Grand Designs liveshow i Birmingham.

OrigamiLexusIS-2

Fler berättelser
Google vidareutvecklar modulär mobiltelefon – Project Ara

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.