LG lanserar OLED-tekniken i nästa generations platt-TV

Nu lanserar LG Electronics nästa generations platt-TV i form av en ergonomiskt böjd OLED-TV samt två nya modeller med så kallad ULTRA-HD-upplösning. DesignWorld fick möjlighet att vara med på invigningen av en av världens första fotoutställningar som visades i ULTRA HD på gallerian Mood i Stockholm. Utställningen är nu öppen för allmänheten och kommer pågå mellan den 2-13 oktober. Fotona är tagna av den världsberömde National Geographic-fotografen Mattias Klum.

Det har tagit 5 år att utveckla den böjda IMAX-liknande tekniken. En stor fördel med OLED är dess låga responstid som leder till bättre rörelseskärpa. Varje enskild pixel kan tändas och släckas individuellt, vilket ger största möjliga kontrast och svärta i bilden. Tekniken gör också OLED-TV:n 67% mer energisnål i jämförelse med en vanlig platt-TV och betydligt mycket tunnare. Den görs nämligen i kolfiberförstärkt plast, vilket innebär att man kan få ner skärmdjupet till 4,3 mm och vikten till 17 kg. Designen har redan blivit uppmärksammad av Red Dot Design Awards, där den vann utmärkelsen ”Best of the Best” och under 2013 års EISA Awards utnämndes den till Europas bästa Design-TV 2013.

LG 55EA980W som modellen heter kommer att lanseras i Sverige i slutet av 2013 och prislappen förväntas hamna någonstans runt 90 000 kr.

LG_Curved_OLED_platt-TV är LGs senaste nyhet

LG Electronics jobbar ständigt med att utmana konventioner, vi vill få människor att tänka i nya banor, säger Thomas Wering, nordisk marknadschef på LG Electronics. Våra ingenjörer funderade över varför en TV måste vara platt när verkligheten inte är det. Tack vare OLED-tekniken kan vi nu leverera en böjd skärm som ger en helt ny känsla vid TV-tittande.

LG_Curved_OLED_55LA980W_image_hires_Hong_Kong_platt-TV

Tekniken ULTRA HD innebär att man lyckats inkludera 4 gånger fler bildpunkter i TV:n än det finns i Full-HD. Detta leder såklart till en kraftigt förbättrad bildupplevelse, även på större skärmar. Dessa modeller finns redan ute på marknaden nu. Bilderna som visas i ULTRA HD nedanför är tagna av fotografen Mattias Klum. Klicka på bilderna eller använd galleriet längst ner för större upplösning.

Bergsgorilla, Virunga Nationalpark, Kongo
Bergsgorilla, Virunga Nationalpark, Kongo
Waglers Palmhuggorm, Bako National park, Sarawak Borneo.
Waglers Palmhuggorm, Bako National park, Sarawak Borneo.
Träd, Danum Valley, Shaba Borneo
Träd, Danum Valley, Shaba Borneo
Massa får på en tv
Får, Sydney, Australien

Här i galleriet hittar ni fler detaljerade bilder:

Fler berättelser
Den här regnbågsfärgade fårflocken finns på riktigt

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.