LG lanserar Smart-TV & släpper fler OLED-modeller

Förra året introducerade LG den patenterade OLED-tekniken på den Svenska marknaden, vilket blev en stor succé. Idag avslöjas nya LED-modeller för 2014 med ett inbyggt Smart TV-system, och lanseringen av ytterligare OLED-modeller.

LG_OledCurved_043_leopard-smart-tv

Stora skillnaden mellan OLED- och LED-tekniken är att i OLED så kan varje pixel tändas eller släckas enskilt. Detta medför en betydligt bättre färgåtergivning och svärta i bilden från alla typer av betraktningsvinklar. En annan stor fördel med OLED är att den är betydligt mycket mer energieffektiv jämfört med både LCD och plasma.

Formen på de två nya modellerna LG EA970 och LG EA880 är minimalistisk och ultra tunn. LG EA970 har en böjd skärm och står på ett stativ med genomskinliga högtalare. LG EA880 är helt platt, vilket är en fördel vid väggmontering eftersom den böjda modellen inte går att hänga på väggen.

LG_OledCurved_088_leopard

På bilden ovan visas den böjda modellen LG EA970 och på bilden under den platta väggmonterade LG EA880.

LG_OledFlat_260_bird

Lanseringen av nya WebOS-platformen för Smart-TV ger en enklare och mer intuitiv användarupplevelse. Den erbjuder multitasking på en helt ny nivå via en nedre dockningsmeny som går att få upp var man än befinner sig i systemet. Därifrån kan appar lätt startas och omstruktureras efter behov med LG:s Magic Remote.

LG_CES2014_Smart TV_webOS_1

Fler berättelser
Soldrivna kinetiska ljuskronor av Luke Jerram

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.