Limited Edition av HÅG Capisco i naturgarvat skinn

Då det är 30 år sedan Peter Opsvik tog fram den tidlösa skrivbordsstolen HÅG Capisco, har Scandinavian Business Seating Sverige nu inlett ett samarbete med Tärnsjö Garveri. Tillsammans kommer man att producera ett begränsat antal Håg Capisco, klädda i ett exklusivt naturgarvat skinn.

Håg Capisco

Stolens formgivare Peter Opsvik är en av Norges mest kända industridesigners. Hans produkter är framtagna utifrån människans behov av variation och rörelse. HÅG Capisco är inget undantag.

hagcapisco5

Samarbetet mellan Scandinavian Business Seating och Tärnsjö Garveri uppkom eftersom företagen delar synen på lokal produktion, samt miljö och omsorg för de som arbetar med produkterna. Förutom det delar man också hästsporten som inspirationskälla. Stolen HÅG Capisco är nämligen inspirerad av ryttarens perfekta sittställning med aktiva ben, som ger en bättre anding och blodcirkulation i kroppen. Tärnsjö Garveri tillverkar handgjorda sadlar och seldon för Sveriges ledande aktörer inom hästsport.

hagcapisco3

– Till jubileet sökte vi en leverantör av material som andas design, exklusivitet och samtidigt lever upp till våra tuffa miljökrav. Tärnsjö Garveri ger stolarna det uttryck vi önskar, säger Johanna Hedström, Försäljningschef på Scandinavian Business Seating Sverige.

hagcapisco2

Fler berättelser
Zacharie Gaudrillot-Roy klipper in fasader i landskap

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.