Installation för BMW av Edward Barber och Jay Osgerby på London Design Festival 2014

Drönare & självstyrande skulpturer i London Design Festival 2014

London Design Festival 2014 som pågår mellan 13-21 september är nu inne på sitt tolfte år och det kommer att firas med över 300 evenemang och installationer runt om i staden.

Utställningar på platser som Victoria och Albert Museum, samt en stor installation mitt på Trafalgar Square planeras. Sir John Sorrell, ordförande för London Design Festival berättar: ”Det är lätt att förlora sig i lyckan av alla evenemang, föredrag, fester, utställningar, lanseringar och installationer som London Design Festival innebär.”

”Design och kreativitet ligger inbäddat djupt i stadens DNA och är essentiell för Londons framtida välstånd, såväl som för hela England. Genom att bjuda in världens främsta talanger inom design, ges en inblick i hur vi ligger till idag, men allra viktigast, vart vi är påväg” säger Boris Johnson, Londons borgmästare.

Utställningen vid Trafalgar Square sker tillsammans med Airbnb, som är världens största marknadsplats för att lista eller boka boenden på nätet. Fyra stycken välkända designers har bjudits in för att skapa en ny slags tolkning av ett rum i ett hem som man inte vill lämna. Rummen kommer att uppföras som fyra separata strukturer mitt på Trafalgar Square, där alla är identiska på utsidan. Interiören återspeglar individualitet och personligheten av respektive designer, precis som en listning på Airbnb som är högst unik. De utvalda designerna är Jasper Morrison, Patternity, Raw Edges and Studioilse.

På Victoria och Albert Museum kommer en installation för BMW av Barber & Osgerby visas i Raphael Gallery, tillsammans med andra intressanta projekt innehållande Drönare och självstyrande skulpturer.

Fler berättelser
COBE ritar 225 meter lång gångbro till Køge station i Danmark

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.