Lysande skor från Orphe

Lysande skor från Orphe – Designade LED-skor med blinkande sula

Orphe är ett par lysande skor designade av Japanska No New Folk Studio, för dem som tycker om att dansa, uppträda och för alla dem som bara vill ha ett par coola skor på nattklubben. Orphe’s LED-skor har en blinkande sula, som kartlägger interaktioner mellan ljus, ljud och rörelser. Detta gör det möjligt för användare att måla med ljuset när de rör på fötterna.

Lysande skor med blinkande sula

Orphe integrerar ett anpassningsbart ljussystem i sulan, bestående av 100 seriekopplade LED-lampor med fyrfärg. Dessa har parats ihop med avancerade rörelsesensorer och en trådlös bluetooth-modul, vilka gör att skorna kan kommunicera med en app i mobilen. Användaren använder sedan appen för att programmera sina lysande skor till att blinka efter fötternas rörelser.

En blinkande sula i Orphe’s LED-skor, kan anpassas till att ändra hastighet och orientering efter dansarens rörelser. Detta gör det möjligt för användaren att skapa olika uttrycksformer och föreställningar.

Blinkande sula gör att man kan måla med fötterna

För Orphe har den största utmaningen varit att designa ett par skor med batterier och elektronik integrerade i sulan. Man har lyckats med detta genom ett tätt samarbete mellan traditionella skotillverkare och företagets egna ingenjörer.

– Vårt mål har varit att designa ett par lysande skor som fungerar som en målarduk eller palett, för konstnärerna och artisterna som bär dem.

Orphe lysande skor

Crowdfunding-finansierade LED-skor

Tanken är att det ska gå att skapa sina egna ljussekvenser med appen som man sedan delar med andra Orphe-användare. Projektet lanserades på crowdfunding-siten Indiegogo och finansierades till 213% den 12 maj 2015. Från och med den 9 september 2016 säljer man LED-skorna i utvalda butiker.

Japanska No New Folk Studio Inc är en Tokyo-baserad startup som grundades i November 2014. Företaget inriktar sig på att skapa ny teknik för artister och andra människor som uppträder på scen. Produkterna fokuserar till största delen på trådlös interaktion och Internet of Things.

orphe lysande led-skor

Uppdatering: Lanseringen av skorna blev försenad på grund av problem med hållbarhet och stabilitet. Men dessa problem har man nu åtgärdat och den 9 september 2016 påbörjades försäljningen av skorna. Mer information om vart man köper dem hittas på Orphe’s hemsida. No New Folk Studio har också släppt en ny video som beskriver funktionerna mer ingående.

Fler berättelser
Summering av det bästa inom produktdesign 2013

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.