Lyxrestaurang i London serverar enbart burkmat

Tincan är ett nytt och ovanligt restaurangprojekt av arkitekturfirman AL_A i området Soho, London, där man endast serverar konserverad burkmat.

Paul Winch-Furness - Tincan - burkmat

Pop-up-restaurangen som ligger på Upper James Street serverar dock inte vilken burkmat som helst, utan världens bästa konserverade havsmat. Pop-up-projektet kommer att pågå under 6 månader.

Paul Winch-Furness / Photographer

Idén till projektet uppkom när AL_A ritade ett nytt kulturcentrum i den portugisiska huvudstaden Lissabon. Man fann en liten livfull restaurang som endast serverade konserverad havsmat. Det började som en helt vanlig lunch, men utvecklades till ett fullskaligt projekt.

Paul Winch-Furness / Photographer

Interiören har inretts på ett förföriskt sätt med det exklusiva materialet Corian från företaget DuPont. AL_A har skapat en hipp miljö som upphöjer konservburken till något lustfyllt och eftertraktat. Längst med väggarna finner man ett stort sortiment bestående 30 olika sorters konserverade delikatesser från havet. Den som inte vill äta i restaurangen kan alltid köpa med sig en konservburk hem.

Paul Winch-Furness / Photographer

Konceptet är enkelt: Det finns inget kök, utan allt kretsar kring den konserverade havsmaten som finns i en hälsosam och grafiskt tilltalande miljö.

Paul Winch-Furness / Photographer

Det dominerande materialet i restaurangen är Corian från Dupont. Samtliga väggpartier har skräddarsytts i materialet, med små pluggar som är till för att hänga upp olika sorters burkar från hela världen.

Paul Winch-Furness / Photographer

Även bardisken är tillverkad i materialet Corian i en kolsvart färg som man kallar för ”Deep Nocturne”. Undertill har man integrerat en trådlös laddningsteknologi, som gör att mobiltelefonen kan laddas direkt på bardisken.

Paul Winch-Furness / Photographer

Den som väljer att äta sin mat på restaurangen får den serverad direkt i konserven, tillsammans med bröd, salt, chili peppar och schalottenlök.

Paul Winch-Furness / Photographer

Fler berättelser
Zacharie Gaudrillot-Roy klipper in fasader i landskap

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.