På Grevgatan 20 i Stockholm ligger den moderna vinkällaren Magnusson Fine Wine, som har skapats i ett sammarbete mellan Johan Magnusson, Stockholm Design Lab och Thomas Eriksson Arkitekter.

Magnusson Fine Wine är en modern vinkällare i Stockholm.

Fotograf: Stellan Herner

Det som skiljer Magnusson Fine Wine ifrån många andra vinkällare, är den moderna miljön och de optimala lagringsförhållandena, som sker under en hög säkerhetsnivå. I källarlokalen har det tidigare funnits verksamheter som bageri, galleri och garage. Nu ligger här Stockholms trendigaste vinkällare.

MFW028

Vinbaren – Fotograf: Stellan Herner

Närmast entrén finns ett rum man kallar vinbaren, som är till för att kunderna ska kunna komma in, slå sig ner och njuta av sina goda viner. Borden i vinbaren har inbyggd belysning som sitter inuti själva bordsskivan. Detta underlättar bland annat när man vill inspektera vinets färgtoner. Fortsätter man förbi baren ner i källaren, så finner man själva vinlagringsdelen innesluten i glas från golv till tak.

MFW026

Vinbaren har belysning i borden – Fotograf: Stellan Herner

Väl inuti vinkällaren förekommer inget naturligt dagsljus, temperaturen och luftfuktigheten är optimerade och vinerna förvaras i säkra vinfack. Vinfacken är designade av Hans Dahlgren och består av gallerskåp med dörrar i härdat glas, för att det lätt ska gå att se vilka viner som finns i facket. Sammanfattningsvis är Magnusson Fine Wine en mycket lyckad varumärkesdesign, som erbjuder en härlig och modern atmosfär för sina kunder.

Magnusson Fine Wine 0047

Fotograf: Stellan Herner

Provningsrum utanför vinkällarens valv.

MFW022

Fotograf: Stellan Herner

MFW018

Fotograf: Stellan Herner

MFW020

Fotograf: Stellan Herner

Magnusson Fine Wine 0022

Fotograf: Stellan Herner

Vinskåpen med glasdörrar.

MFW021

Fotograf: Stellan Herner

MFW031

Fotograf: Stellan Herner

Magnusson Fine Wine 0080

Fotograf: Stellan Herner

Magnusson Fine Wine har även tagit fram egna etiketter, vilka garanterar att en vinflaska lagrats under perfekta förhållanden.

Johan Magnusson, Lotta Leijonhufvud med personal på MFW.

Fotograf: Stellan Herner

Johan Magnusson, Charlotta Leijonhufvud Magnusson och personalen på MFW.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.