Malin Lundmark ställer ut keramik i Taiwan

Formgivaren Malin Lundmark har blivit handplockad av konsthistorikern Wendy Gers, till att representera Sverige i den keramiska utställningen Taiwan Ceramics Biennale 2014 i Taipei.

clock-of-plates-1_A-Malin-Lundmark

Syftet med årets Taiwan Ceramics Biennale är att undersöka de största trenderna inom nutida keramik. Man har sökt efter formgivare som ligger i framkant i den digitala revolutionen inom keramik, upcycling, recycling och traditionella tekniker.

Clock-pink-side

Malin Lundmark’s projekt har sin grund i ett examensarbete som genomfördes på Konstfack 2003 och det ligger inom nischerna Recycling och Upcycling. Allt bygger på idén att använda lek som ett sätt att släppa på kontrollen. Konstserien utgörs av ljusstakar, upcyclade lampor, fat, muggar, tekoppar och diverse andra vardagliga saker som representerar kreativitet samt uppfinningsrikedom.

Clock-blue-pattern-close-up-Malin-Lundberg

”Det är både roligt och smickrande att vara en del av detta. Jag kommer att bygga upp en installation om 18 kvadratmeter där objekt och scenario bildar en helhet. Grunden är mitt examensarbete vid Konstfack, men jag har utvecklat tanken vidare och adderat nya objekt specifikt för denna utställning”, säger Malin Lundmark.

clocks-on-a-line-close-up

I och med utställningen i Taipei är det möjligt att titta på en miniversion av konstutställningen på Studio Bofink, Riddargatan 17 i Stockholm mellan 2-31 maj 2014.

Clocks-several-pieces

koppstapel-blå-ballong-tallriks kopiera

Plates-on-the-run-1

Plates-on-the-run-3

Fler berättelser
Villa Altona av The Common Office möter orörd skog i Sollentuna

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.