Marc Newson släpper glasögonkollektion för Safilo

Glasögonföretaget Safilo grundades 1934 och firar därmed 80-årsjubileum i år. Man firar detta genom att presentera en helt ny glasögonkollektion framtagen av den välkända industridesignern Marc Newson.

Marc_Newson_glasögon_1

Marc Newson har tidigare arbetat med allt från möbler, hushållsföremål, bilar, cyklar, privata samt kommersiella flygplan. Newson föddes i Australiens huvudstad Sydney, men spenderade mycket av sin barndom i både Europa och Asien.

Marc_Newson_glasögon_2

Under sin studenttid började han experimentera med möbeldesign och efter examen iscensatte han sin första utställning med Lockheed Lounge som nu 20 år senare satt tre världsrekord på auktion. På auktion idag motsvarar Marc Newsons arbeten nästa 25% av den totala moderna design-, konst-marknaden.

Marc_Newson_glasögon_3

Safilo-kollektion innehåller både optiska bågar och solglasögon, som kombinerar Safilo’s egen teknik och expertis med Newsons kännetecken.

Marc_Newson_glasögon_4

Samtliga glasögon i kollektionen innehåller uppfinningar från Safilo’s förflutna. Exempelvis lättviktsplasten Optyl som patenterades av Safilo’s grundare på 60-talet. Han har också återupplivat uppfinningarna Elasta 80hinger från samt stålramen i UFO-kollektionen från 70-talet.

Marc_Newson_glasögon_5

”För en designer är ett samarbete med ett ikoniskt varumärke som Safilo, med sitt starka DNA och historia av excellens en fantastisk möjlighet att utforska nya stilistiska riktningar, en sammanföring av arvet i varumärket med ett fräscht och nyskapande perspektiv,” sade Marc Newson.

Marc_Newson_glasögon_6

Fler berättelser
Pulkabacken
Villa på Värmdö med pulkabacke på taket av Street Monkey

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.