I december 2014 visade konstnären Marcus Mårtenson upp sitt senaste verk i grupputställningen Vinternatt på Lars Bohman Gallery i Stockholm. DesignWorld besökte utställningen och fick möjlighet till en intervju.

marcusmartenson5

Bild: DesignWorld

Vad inspirerar dig just nu?

– Vigilante filmer, amerikansk 80-tals kultur för jag växte upp där då, plastik kirurgi, tidig rock n roll, böcker om medberoende, the New York Times, Carl Jungs Röda Bok som jag precis skrivit klart min magisteruppsats om, och att sitta i en bar.

marcusmartenson6

Bild: Marcus Mårtenson

Vad använder du för målningstekniker?

– Jag arbetar nästan enbart med krita på trä.

marcusmartenson4

Bild: Marcus Mårtenson

Vad vill du förmedla med din konst?

– Dels handlar det om mina egna reflektioner över samtiden. Där jag kan vara ganska kritisk och ha en viss dystopisk syn på min omvärld. Men jag tror även att konsten i sig kan ha en läkande kraft och det är det som jag i slutändan vill förmedla.

markusmartenson2

Bild: Marcus Mårtenson

Vad skulle vara ditt drömmål inom konsten?

– Att måla ett mästerverk

markusmartenson3

Bild: Marcus Mårtenson

Kan du berätta lite om din kommande utställning?

– Min nästa utställning skall vara på Linköpings konsthall i augusti. Det är en grupputställning med döden som tema. Det skall bli intressant för jag har jobbat med detta tema länge i min konst.

marcusmartenson5_1

Bild: Marcus Mårtenson

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.