Marint utbildningscenter i Malmö av NORD Architects

NORD Architects har vunnit en tävling om att få bygga ett nytt marint utbildningscenter i Malmö. Förslaget har en diskret utformning som suddar ut skiljelinjerna mellan det arkitekturella och det omslutande landskapet.

marint utbildningscenter i Malmö

”Med det föränderliga klimatet, stigande haven och ökade allvaret av skyfall, så behöver man mer än någonsin en djupare förståelse för det inflytande som det marina livet och haven har på våra liv”, säger Johannes Molander Pedersen som är partner på Nord Architects.

marincentermalmo2

Tillsammans med Grontmij Malmö vann NORD Architects tävlingen som man bjudits in till från Marina utbildningscentret. Målet med det nya utbildningscentret är att ge användaren en förbättrad kunskap inom det marina livet. Man van tävlingen genom att slå ihop inomhus- och utomhus-utrymmen under ett och samma tak.

marincentermalmo3

Det kommer att finnas flytande laboratorium som ligger på pontoner i vattnet, med uppgift att undersöka havsbottnen och undervattenslivet. Inuti centret har besökare möjlighet till att studera byggnadens tekniska installationer och den roll som arkitekturen har på vattenhanteringen, energi och ventilation.

marincentermalmo4

Arkitekt: NORD Architects
Rådgivare: Grontmij, Malmö
Extern konsult: Öresunds miljöskola, Köpenhamn
Klient: Malmö stad
Pris: 22 miljoner SEK
Area: 700 kvm byggnadsarea på en 3000 kvm tomt

Fler berättelser
Modell fotad med konstnärliga hattar av Alexander Khokhlov

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.