sushibar av Masquespacio

Masquespacio tar fram varumärke & interiör för sushibar

Kreativa konsultbyrån Masquespacio har tagit fram varumärket och interiören för en sushibar i staden Valencia, Spanien. Nozomi Sushi Bar är en ny sushirestaurang av José Miguel Herrera och Nuria Morell, som brinner för den japanska kulturen och är experter på traditionell sushi.

Cualiti Photo Studio
Bild: Cualiti Photo Studio

Masquespacio påbörjade projektet i januari 2014 med att studera den Japanska kulturen och sushins ursprung, för att kunna ge varumärket och interiören rätt känsla. Namnet Nozomi valdes ut av grundarna José Miguel Herrera och Nuria Morell. Namnet är hämtat från ett japanskt höghastighetståg och betyder ”uppfylld dröm”.

Cualiti Photo Studio - sushibar
Bild: Cualiti Photo Studio

Designen representeras av en dualitet bestående av en ”emotionell klassisk” och ”rationell nutida” stil. Det rationella nutida speglas till exempel i den västerländska typografin, medan det emotionella klassiska kan ses i den japanska logotypen.

Cualiti Photo Studio - sushibar
Bild: Cualiti Photo Studio

Samma dualitet återkommer i interiören, där betong och gråa ytor anses vara rationellt nutida, eftersom de representerar de strukturella delarna som väggar, golv och tak. Samtidigt visas det emotionellt klassiska i snickerierna och de varma naturliga träytorna.

Cualiti Photo Studio
Bild: Cualiti Photo Studio

Väl inuti restaurangen bildar en mittensektion två stycken korridorer mot den centrala restaurangdelen. Mittensektionen är dekorativ och innehåller badrum, samt distributionslagret och skapar ett fortlöpande och öppet flöde som är typiskt för arkitekturen öst. Utformningen är också tänkt att påminna lite om en japansk bygata.

Cualiti Photo Studio
Bild: Cualiti Photo Studio

”Vi har studerat fotografier från de mest autentiska japanska gatorna, i syfte att skapa en omtolkning på metaforiskt sätt av dessa gator. Under utförandet av projektet har många människor nominerat den som en typisk gatan från Kyoto, främst för att det är där de flesta traditionella japanska husen finns bevarade idag,” berättar Ana Milena Hernández Palacios.

Cualiti Photo Studio
Bild: Cualiti Photo Studio

Design: Masquespacio
Färdigställt: 19 december, 2014
Area: 233 kvm
Klient: Nozomi Sushi Bar

Cualiti Photo Studio
Bild: Cualiti Photo Studio

Plats: Valencia, Spanien
Team: Ana Milena Hernández Palacios, Nuria Martínez, Virgínia Hinarejos, Jairo Pérez, Ana Diaz
Entreprenad: Helix
Fotografi: David Rodríguez y Carlos Huecas

retoque digital Carlos Huecas Arredondo

Fler berättelser
Charles Pétillon fyller Covent Garden med 100,000 vita ballonger

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.