Mercedes-Benz Vision Tokyo

Vision Tokyo från Mercedes-Benz – autonom konceptbil för städerna

Mercedes-Benz senaste koncept heter Vision Tokyo. Det är en autonom konceptbil designad specifikt för framtidens urbana miljöer. Målsättningen är att dess lyxiga interiör med lounge-liknande stämning, ska tilltala en ung och framgångsrik generationen av trendsättare i städerna.

Mercedes-Benz Vision Tokyo - autonom konceptbil för städerna

En stor del av designen är hämtad från den autonoma bilmodellen F 015, som lanserades av Mercedes i början av året. Vision Tokyo är tänkt att omvandla bilen till en hipp avkopplingszon mitt i den stressiga stadstrafiken.

Mercedes-Benz Concept Tokyo 2015

Bilen utsläppsfria eldrift framhävs med upplysta ytor och linjer i blått. Bland dessa ingår de 26-tum stora hjulen och sidokjolarna. Det finns även en rad funktioner som utstrålar att bilen är autonom. Några av de tydligaste är sensorerna på bilkroppen och en 360-graders kamera i fenan på taket.

Autonom konceptbil från Mercedes-Benz

Istället för en vanlig vindruta, använder konceptet Vision Tokyo en kontinuerlig glaspanel som ofta förekommer på snabba motorbåtar. I övrigt är fronten på bilen täckt med LED-lampor som kan visualisera en rad olika ljusfunktioner. Den kan till exempel demonstrera ljudmönster för musiken som spelas i cockpiten.

Vision Tokyo

Enligt Mercedes laddas Vision Tokyo trådlöst via induktion och har en total räckvidd på 980 kilometer med en fullständig laddning.

Vision Tokyo

Den femsitsiga konceptbilen kommer att visas upp för internationell publik under Tokyo Motor Show, som pågår mellan 30 oktober och 7 november 2015.

Mercedes-Benz Concept Tokyo 2015

Fler berättelser
Coba: Modern mexikansk restaurang i Stockholm

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.