Microsoft släpper nya konsolen Xbox One

Ni kanske redan har hört att Microsoft planerar att släppa sitt nya ”Xbox One”, men ännu inte hunnit ta en närmare titt på den. Såhär ser den ut i alla fall.

Xbox One av Microsoft

Det är en svart slimmad konsol med en kraftfull 8 kärnig processor, 8 GB RAM minne, Blu Ray spelare, 500 GB hårdisk, USB 3.0 och ett kraftfullt grafikkort från AMD. Xbox One kommer inte bara vara avsedd för att spela spel på, utan den är designad som ett multimedia center för hela familjen och ersätter 3 st konsoller.

xboxone1

Den kommer att köra Microsoft’s programvara och erbjuda sin kundkrets multitasking genom ett avancerat Kinect system med en högupplöst 1080 pixels kamera. En ny Xbox handkontroll med nya funktioner och knappar har tagits fram för att förbättra spelupplevelsen. Nu känner den även av spelarens puls och förstår ytterligare rörelser med kroppen och händerna.

xboxone2

Konsolen kommer att vara synkad med Xbox’s cloud baserade funktion Xbox Live, där spel kommer kunna fortsätta att köras även fast man inte spelar. Samtliga bilder och dess rättigheter tillhör Microsoft.

xboxone3

xboxone4

xboxone5

xboxone6

Fler berättelser
drop the beat
Drop the Beat: Högtalare som släpper ljudet på en kon

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.