miniatyrrum

Gömda miniatyrrum installeras i markbrunnar av Biancoshock

I Lodi-distriktet av Milano har den italienska konstnären Biancoshock installerat miniatyrrum i övergivna markbrunnar. Konstnären har skapat en serie med tre stycken olika rum som han kallar för ”Borderlife”.

Konstverken är nedsänkta i oanvända underhållsvalv som ligger gömda under tunga metalldörrar. Det första rummet inkluderar ett litet kök med hängande redskap, en väggklocka och en vägghylla. Rum nummer två föreställer ett miniatyrbadrum med dusch och en handduk. Det sista rummet är en tapetserad hall med en målning och en hatt på väggen.

biancoshock-borderlife-1

Syftet med installationen är att uppmärksamma de människor som tvingas bo i mycket trånga utrymmen. I Rumäniens huvudstad Bucharest är fler än 600 människor tvungna att bo i kloakerna.

Biancoshock har under lång tid tagit avstånd från ordet konstnär, tills han en dag bestämde sig för att förstå syftet och egenskaperna av sitt arbete. Det stod snart klart för honom att det inte finns någon befintlig kategori för hans urbana inriktning. Han bestämde sig därför att formulera en egen kategori ”Ephemeralism” som kombinerar klassisk aktivism med performativ konst.

Totalt har Biancoshock producerat mer än 650 konstverk i länder som Italien, Kroatien, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, England, Holland, Litauen, Malaysia, Malta, Norge, Polen, Portugal, Singapore, Slovakien, Slovenien och Spanien.

biancoshock-borderlife-3

Fler berättelser
Inomhuslabyrint inför kommande utställning av BIG

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.