Miss Clara: Boutiquehotell av Wingårdhs på Sveavägen

Arkitektfirman Wingårdhs har ritat interiören av den nya hotellsatsningen Miss Clara på Sveavägen 48. Hotellet har boutiquekänsla och är inrymt i en klassisk Art Nouveaubyggnad med 92 rum, restaurang och en cocktailbar. Den 4:e april slår hotellet upp sina portar för första gången.

Miss_Clara_Interior_01

Miss Clara ägs av Nobiskoncernen med målet att hålla samma höga standard som Nobis Hotel, fast med en mer personlig prägel. Den tänkta målgruppen är tänkt att vara yngre och mer avslappnad, dvs ett yngre komplement till Nobis Hotel som tidigare inte funnits i Stockholm.

Miss_Clara_Interior_02

Huset är från 1910 och ligger i hjärtat av Norrmalm i ett lugnt och bortglömt kvarter som på senare tid expanderat med nya restauranger och barer. Wingårdhs har återskapat byggnadens charm och Art Nouveau-känsla samt tagit hänsyn till dess unika historia som flickskola.

Miss_Clara_Restaurang_02

Alltsom finns det 630 kvm publika ytor och till dessa tillhör restaurangen och baren på markplan. Restaurangen har plats för 80 gäster och ligger i direkt anslutning till baren. En 21 meter lång uteserveringen löper längst Sveavägen och ger plats för ytterligare 60 gäster.

Miss_Clara_Restaurang_01

Köksmästaren Danny Guest beskriver konceptet: ”Vi kommer att servera en modern meny med svenska och internationella brasseriklassiker. Miss Clara ska vara en avslappnad och livfull plats. Du ska kunna vara dig själv – vare sig du vill jobba ett par timmar, äta något litet eller fyra av den perfekta dejten. Prestigelös men riktigt bra mat, helt enkelt.”

Miss_Clara_Restaurang_03

Tanken är att Miss Clara ska bli en central mötesplats för både resenärer och Stockholmare att avnjuta. Längst upp finns ett inglasat orangeri för större sällskap samt relax- och fitnessanläggning för hotellets gäster.

Miss_Clara_Hotellrum_08

I rummen har endast kvalitativa Svenska material har används, såsom kalksten, ek och naturskinn. Mörka parkettgolv finns i samtliga hotellrum tillsammans med traditionsenliga välvda fönster, specialdesignade möbler och praktisk skräddarsydd förvaring. Det finns inga skrivbord, eftersom dessa sällan används. Det vanligaste är att man ligger i sängen med datorn eller plattan, och för det finns en speciell kudde tillgänglig.

Miss_Clara_Hotellrum_07

Miss Claras 92 rum har ett väl tilltaget ljusinsläpp från de välvda originalfönstren med utsikt över Sveavägen. Varje rum har en bred förvaring under fönstret, på vilken man kan sitta eller lägga av sig sina saker. Fönstren har låga gardiner för att visa upp de välvda bågarna och samtidigt erbjuda gästen önskad integritet.

Miss_Clara_Hotellrum_05

Badrummen har integrerats med resten av hotellrummen genom ett glasfönster som vid behov kan dras för med ett skynke.

Miss_Clara_Hotellrum_06

Funktionalitet har varit ledordet i formspråket. Klädhängarna är täckta med läder och har en separerande list som skärmar av våta jackor från resten av kläderna.

Miss_Clara_Hotellrum_04

Miss_Clara_Hotellrum_03

Miss_Clara_Hotellrum_02

Miss_Clara_Hotellrum_01

Miss_Clara_Restaurang_03

Miss_Clara_Restaurang_02

Miss_Clara_Restaurang_01

Miss_Clara_Fasad

Miss_Clara_Daniel_Jens_Gustavo

Miss_Clara_Bar

Fler berättelser
Soffan Coquille av Markus Johansson påminner om ett musselskal

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.