Möbelkollektion av Masquespacio är baserad på giftiga svampar

Valencia-baserade designstudion Masquespacio har debuterat med en ytterligare möbelkollektion för det Spanska möbelföretaget Missana. Den här gången rör det sig om en färgglad blandning av puffar, ett bord och en soffa, vilka är baserade på giftiga svampar.

TOADSTOOL Missana Cualiti består av giftiga svampar

Toadstool (flugsvamp) är den första kollektionen av Masquespacio som inspirerats av den ”visuella kulturen” och färgerna från den postmoderna designkoncernen Memphis. Man har tillämpat en djärv färgpalett inspirerad av giftiga svampar, bestående av rosa, mörkgrönt, mörkblåt och en mint-aktig färg.

TOADSTOOL_Missana_Cualiti photo studio_02

Det hela började med att man lärde sig varje steg i produktionen av klädseln för möblerna. En process som förstärkte designstudion intresse för produktdesignen. Möbelfamiljen av puffar, bord och en soffa representerar tydligt vad Masquespacio står för och hur viktigt det är för dem att tillämpa grafisk design i sina projekt.

Missana’s exklusiva möbeltyger kombineras med ädla material som trä, marmor och förgyllda metalldelar. Kollektionen möjliggör ett oändligt antal materialkombinationer, anpassade till varje individs behov.

TOADSTOOL_Missana_Cualiti photo studio_03

Fler berättelser
Sekki: Oregelbundna bestick av japanska designern Nendo

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.