Förslag på moderniserade busshållplatser

Förslag på 2 st nya moderniserade busshållplatser av Anton Storozhev och Yuriy Chernov. Den första som är lite mer avancerad heter House och den andra, något simplare varianten har namnet Woodwait.

moderniserade busshållplatser

House som den första av dessa busshållplatser heter har formen av ett traditionellt hus som ser ut att ha delats av vägen. Materialen den är byggd av är betong och glas och det går lätt att se vilken busshållplats som går åt rätt håll, då bänkarna är färgade blått för utgående och grönt för ingående bussar. Beställaren kan själv välja hur belysningen ska se ut och om det ska finnas reklamplatser i hållplatsen.

bushållplats2
bushållplats3
bushållplats4

Woodwait är en busshållplats speciellt framtagen för natursköna miljöer på landet. Istället för en bänk har man använt sig av en urgröpt stock med en skyddande glasbur monterad ovanpå. Den kan ta maximalt 10 personer samtidigt och möjligheten finns för beställaren att sälja reklamplatser, montera upp ljusslingor längs kanterna av glasburen och erbjuda resenärerna wifi. Woodwait bushållplatsen har en design som underlättar vid vandalisering eller förstörelse, eftersom alla glasrutor lätt kan bytas ut.


bushållplats6

Fler berättelser
Omkompositioner i New York av Jenny Nordberg

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.