Det prefabricerade modulhuset Passion House M1 är framtaget av Passion Group tillsammans med Architect 11. Det här är den första och minsta modellen, (endast 40 kvadratmeter till ytan) av en ny serie fullt utrustade prefabhus.

Modulhuset Passion House M1

Passion House M1 levereras med en färdig interiör som inkluderar möbler, teknisk utrustning och hushållsmaskiner. Allt är byggt på en robust betonggrund som sedan placeras ut på en grusplätt. Den normala tiden det tar att uppföra ett modulhus ligger någonstans mellan 1 till 2 dagar och som snabbas kan det gå att genomföra på 12 timmar.

Architect 11 passion house interiör

Utformningen av just Passion House M1 tillhör en del av ett koncept som är tänkt att matcha med ett större hus i samma serie. Hela modulprogrammet består utav 10 olika layouter och storlekar där det går att få allt ifrån en bastu på 40 kvm till en 500 kvm stor villa. Det här är en siffra som förmodligtvis kommer öka eftersom det finns en stort nisch att täcka. Man prioriterar en minskad byggtid på tomten för att få en så pass låg miljöpåverkan som möjligt.

PHM1_15

Designen är gjord med tanke på de energikrav vi har i Norden och klarar av snökrafter upp mot 3 kN. För att förbättra energisiffrorna ytterligare, så tar huset även tillvara på solenergin under våren och hösten, samt skyddar och kyler mot solen under den varmare sommarperioden. Det består till största delen av av trä och glas, med en bärande ram av glulam. Här finns en estnisk video som beskriver projektet.

PHM1_14

Arkitekt: Architect 11 i samarbete med Passion Group
Ansvarig arkitekt: Eero Endjärv
Storlek: 40 kvm
År: 2013
Typ: Prefab modulhus
Fotografi: Architect 11

PHM1_13

PHM1_12

PHM1_11

PHM1_10

PHM1_9

PHM1_8

PHM1_7

PHM1_6

PHM1_5

Såhär ser modulhuset PH M1 av Architect 11 ut på insidan.

PHM1_3

PHM1_2

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.