Montblanc gör smart armband till den traditionella klockan

Montblanc, den Tyska tillverkaren av klockor och lyxaccessoarer har lanserat ett smart armband som ett tillval för den kommande klockserien Timewalker Urban Speed.

montblanc-e-strap: Ett smart armbandsur

Armbandet e-Strap släpps tillsammans med TimeWalker Urban Speed, men kommer att vara kompatibel med andra klockor i TimeWalker-kollektionen. Montblancs e-Strap är tillverkad i ett speciellt läder med en kolfiber-liknande textur. Under armbandet sitter en digital modul som kan produceras i antingen diamantliknande kol (DLC) eller i vanligt stål. Anslutningen till mobiltelefonen sker via Bluetooth och gör det möjligt för användaren att ta emot och skicka meddelanden, lyssna på musik och se sin nuvarande position.

montblanc-e-strap-2

Nu undrar man förstås varför man inte valt att göra en smart klocka istället för ett smart armband? Svaret ligger i efterfrågan från konsumenten. Till en början kommer e-Strap att kunna ansluta till Samsung S5, S4, Note 4 och Note 3 samt Iphone 6, 6 Plus, 5s, 5c, 5 och 4s. Priset för e-Strap ligger strax över 4000 kr och det går att köpa separat.

montblanc-e-strap-3

Fler berättelser
svart vattenhål
Anish Kapoor skapar installation med svart vattenhål i golvet

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.