Mörkbruna träkuber

Mörkbruna träkuber täcker rum & skapar abstrakt miljö

I den här installationen har den Nederländska konstnären Levi van Veluw låtit klä in ett rum i mörkbruna träkuber. Han kallar scenen för ”ursprungets start” där han själv, hans mor, far, syster och bror sitter runt ett bord i ett rum där varenda föremål har täckts med träkuber.

Syftet med montaget var att representera den perfekta familjen där artisten försöker kontrollera familjen i en ganska så dyster miljö. Bilden är helt orörd och har inte modifierats på något sätt.

Levi van Veluw har använt mer än 20,000 av dessa träkuber och lagt ner en oerhörd tid på att dekorera samtliga inredningsföremål i rummet med dem. Resultatet blev den här bilden som uppvisar en abstrakt miljö, där de fem familjemedlemmarna sitter kring ett matbord.

Installationen tyder på ett berättande värld som dolts i bilderna. De repetitiva strukturerna ger utryck för Levi van Veluw’s ungdom och hans tvångsmässiga försök att vinna kontroll över sitt liv, genom att styra sin omgivning. Rummet är svagt upplyst i mörka toner, vilket ska utsöndra en klaustrofobisk och dyster känsla av ensamhet.

Fler berättelser
Huset över floden Miño i Spanien

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.