museigolv målas med epoxi
Bild: Bernhard Strauss

Peter Zimmermann täcker museigolv med färgglad epoxi

Tyska konstnären Peter Zimmermann har skapat en utställning där han gjort om ett helt museigolv, genom att täcka det i färgglad epoxi-plast. Utställningen Freiburg School utspelar sig på Freiburg Museum i Tyskland.

Peter Zimmermann täcker museigolv med epoxi-plast
Bild: Bernhard Strauss

Konstnären har modifierat rummen i museet radikalt genom att göra om golven till en enda stor målarduk. Tyngdpunkten i utställningen är där två olika sorters konstverk möter varandra. Det är epoxi-verken på golven som är gjorda speciellt för utställningen och en flertal oljemålningar på väggarna. Kompositionellt är målningarna på väggarna gjorda med en liknande teknik som golven i epoxi.

MNK PeZ 02
Bild: Bernhard Strauss

Peter Zimmermann är en enastående exponent för konceptuellt måleri. Hans arbete har en grundlig teoretisk underbyggnad, vilket ger upphov till målningar med en oerhörd visuell kraft. Zimmermann har utforskat potentialen för måleri sedan mitten på 80-talet och har blivit känd för sina storformats-målningar, vilka han skapar genom att manipulera digitala mallar med program i datorn.

MNK PeZ 05
Bild: Bernhard Strauss

Utställningen Freiburg School återbesöker museet när det var en flickskola i början på 1900-talet. Titeln bygger också på ett biografiskt material som hänvisar till det okända, det som fortfarande går att lära.

Menschen 1_05
Bild: Bernhard Strauss
Fler berättelser
Tag Heuer Monaco V4 Tourbillon innehåller avancerad mikroteknik

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.