Garderob designad som Kinesisk tv-byggnad av Naihan Li

Kinesiska designern Naihan Li har gjort en garderob av kinas centrala tv-byggnad i Beijing. Byggnaden som går under namnet CCTV headquarters ritades av den kinesiska arkitektfirman OMA och stod färdig 2012.

GalleryALL Naihan Li CCTV garderob tv-byggnad i Kina

Garderoben ingår i utställningen I AM A MONUMENT som kommer att ställas visas under Miami Design Week 2014 av Gallery All. Inspirationen till utställningen är hämtad från legenden om Handynasti-kejsaren som lät bygga ett miniatyrlandskap av hela Kina med hjälp av bonsai-träd i sin trädgård. Detta för att han skulle kunna se det från sitt sovrumsfönster.

GalleryALL_NaihanLi_CCTVwardrobe_6

Förkortningen CCTV står för China Central Television och deras högkvarter ligger i huvudstaden Beijing. Naihan Li’s garderob är designad som en nedskakad version av detta välkända landmärke i skalan 1/100. Garderoben är gjord av Dalbergia nigra, en ärtväxtart som är vanligt förekommande för greppbrädor på gitarrer. Målsättningen är att garderoben ska bli ett eftertraktat samlarobjekt bland möbler.

GalleryALL_NaihanLi_CCTVwardrobe_2

Utställningen I AM A MONUMENT är baserad på det Kinesiska begäret att skapa gigantiska konstinstallationer i sina hem. Människor i Kina vill gärna äga föremål som är monumentala, ett begär som kan spåras tillbaka till traditionella Kinesiska målningar.

Förutom garderoben har Naihan Li designat och byggt en säng utav Pentagon och en inomhusträdgård av Edinburgh Palm House. Även dessa möbler ingår i utställningen I AM A MONUMENT.

GalleryALL_NaihanLi_CCTVwardrobe_18

Fler berättelser
Glidstolen är framtagen för det moderna hushållet

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.