Nasa vill bygga stad i molnen ovanför Venus atmosfär

NASA har utforskat möjligheten att bygga en mänsklig stad i molnen ovanför planeten Venus giftiga atmosfär. I det konceptuella projektet HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept), vill man utforska grannplaneten ytterligare i hopp om nya vetenskapliga upptäckter för människan.

NASA HAVOC på Venus

Projektet skulle kunna genomföras med hjälp av specialtillverkade luftskepp, utrustade med nödvändiga instrument och sonder. En farkost skulle kunna klara av att underhålla två stycken besättningsmedlemmar under en månad. NASAs HAVOC-team anser att atmosfären på Venus är bättre lämpad för luftskepp än vad Jordens atmosfär är, eftersom den är tyngre.

NASAHAVOC2

Det kommer att bli en stor utmaning att genomföra projektet, eftersom Venus atmosfär utgörs av svavelsyra med temperaturer som kan smälta bly. Genom att använda sig av ett luftskepp undviker man inte bara dessa faror. Det har faktiskt visat sig att det är ett relativt enkelt sätt att utforska en närliggande planet på. Kostnaderna minimeras och man undviker krångel under nedstigningen och uppstigningen.

Fler berättelser
Färgstänk fotas med höghastighetskamera av Floto+Warner

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.