North Slope skidhotell av Michael Jantzen

North Slope av Michael Jantzen är ett omskrivet skidhotell i Sverige just nu, då Socialdemokraternas Tomas Rudin lagt fram förslaget att uppföra ett liknande koncept i Hammarbybacken, Stockholm. Han tror nämligen att ett hotell av denna typ kommer kunna locka in fler turister till Stockholmsområdet under vintermånaderna.

Koncept på skidhotell av MJ
Bilder © Michael Jantzen

North Slope är ett förslag på miljövänligt lyxhotell med 95 rum, vilket till största delen försörjer sig på sol och vindenergi. Ovanpå taket så har det monterats ett antal vertikala vindturbiner medan den södra sidan har berikats med solceller. Miljökraven är höga och för att klara dem så kommer bland de bästa materialen med en hög hållfasthet att användas.

nsskihotelmj2
Bilder © Michael Jantzen

Möblerna inuti kommer tillverkas från återvunnen pappersmassa och för att hålla energiförbrukningen nere så ska stora täta fönster användas vid entrén. Fönstren skyddas under sommarhalvåret med en stor överhängande avsats som sticker ut på den södra sidan om byggnaden.

Vitt skidhotell av Michael Jantzen
Bilder © Michael Jantzen

Samtliga fönster ska förutom att värma hotellet också leverera naturligt ljus till alla dess rum, men även fungera som ventilationskanaler. Huvudattraktionen är dock den 122 meter långa skidbacken som följer dess rygg, där en hiss transporterar skidåkarna tillbaka till toppen.

nsskihotelmj6
Bilder © Michael Jantzen

Skidbacken är konstruerad att samla på sig regnvatten eller smältande snö, beroende på årstiden. Det här vattnet renas och återvinns sedan i stora behållare vid dess fot.

nsskihotelmj7
Bilder © Michael Jantzen
nsskihotelmj8
Bilder © Michael Jantzen
nsskihotelmj9
Bilder © Michael Jantzen
nsskihotelmj10
Bilder © Michael Jantzen
Fler berättelser
Vattentorn omgjort till enastående lyxhem i London

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.