note design studio arch
Bilder: Mathias Nero

Note Design Studio introducerar Arch – modulär bokhylla för Fogia

Bokhyllan Arch är en av fem nya produkter som Svenska Note Design Studio har tagit fram för möbelföretaget Fogia under Stockholm Furniture Fair 2016.

Designstudion tog sig an projektet med målsättningen att göra bokhyllan lika viktig som alla andra möbler i rummet. Eftersom bokhyllan är en extremt praktiskt möbel, anser Note att den bör behandlas med lite extra omsorg designmässigt.

arch av note design studio för Fogia 2016

Man började designprocessen med att ta bort alla onödiga detaljer för att enbart utgå från en bas av hyllor och den bärande strukturen. Därefter adderades en elegant träbåge på sidorna som både tillför ett elegant intryck och är en del av den bärande konstruktionen. Från att ha varit ett diskret objekt i bakgrunden, blir bokhyllan nu en mer integrerad del av rummet.

Fogia_2016_arch_6

I ett tidigt skede av projektet skissade man på en mer traditionell bokhylla, men detta ändrades snabbt till att skapa någonting som tar hänsyn till användarnas behov och Fogias designprofil. För att göra bokhyllan mer mångsidig har Note Design Studio delat upp den i flera volymer som monteras på väggen.

”Vi ville att detta skulle vara en bokhylla som man tar med sig när man flyttar, oavsett var man bor, genom hela livet.”

Fogia_2016_arch_3

Fogia är idag ett ledande möbelföretag i Sverige som samarbetar med etablerade formgivare från hela Skandinavien. Bland annat Andreas Engesvik, Stefan Borselius, Carina Seth Andersson och Note Design Studio. Man tillverkar möbler från grunden åt människor som förväntar sig perfektion när det kommer till design, hantverk och kvalitet.

Fogia_2016_arch_7

Fler berättelser
Azorado: Björn i mexikansk öken av Cazapapeles

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.