Ny MacBook från Apple är 13,1 mm tjock & väger under 1 kilo

Idag visade Apple upp sin lättaste och tunnaste Macbook någonsin. Den nya MacBooken väger cirka 1 kg och är bara 13,1 mm tjock, där den är som tjockast. Detta betyder att den är 24 procent tunnare än Apple’s nuvarande 11-tums Macbook Air.

New-MacBook-2015-space-grey

Trots den minimala 12 tums retina skärmen har man lyckats utrusta datorn med ett komplett tangentbord och en kraftkänslig Trackpad. En ny kompakt USB-C port möjliggör dataöverföring, laddning och videodelning genom en och samma kontakt. Nya MacBook kommer precis som Iphone 6 att vara tillgänglig i färgerna space gray, silver och guld.

New-MacBook-2015-battery

Datorn är utrustad för en trådlös värld med avancerad inbyggd Wifi-teknik, AirPlay, Airdrop och Bluetooth 4.0. Batteriet har gjorts om helt och hållet för att passa det nya ”supertunna” skalet. Resultatet är ett batteri med 35 procent mer i kapacitet jämfört med traditionella batterier. Man har lyckats minska tangentbordets tjocklek med 40 procent, tack vare en fjärills-mekanism som också ger fyra gånger bättre stabilitet.

MacBook_PF_OP30_Svr-PRINT

Fler berättelser
Montana hi-fi: Dold ljudanläggning i hyllsystem

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.