Det Australiensiska finansföretaget Macquire har tagit ett stort steg och slagit ihop sina olika avdelningar till ett och samma kontor i London.

Macquire

Macquire’s ”Reptillverkar plats” eller Ropemaker Place på Engelska innebär en helt ny approach till banking, då hela företaget kretsar runt ett öppet atrium med röda trappor som går från våning till våning. Trappans röda färg ska symbolisera hur bra företaget nu kommunicerar med sina olika divisioner. Tidigare hade företagets avdelningar varit mycket spridda och det innebar att man haft svårt att kommunicera på ett bra sätt.

Alla som besöker Macquire tas emot på bottenvåningen och tar sig sedan upp med hiss till rätt avdelning och kan lätt slussas dit de ska utan att behöva byta byggnad. Byggnaden omfattar en yta på 20200 kvm som sträcker sig över 6 stycken våningar och ger plats till alla företagets 1800 anställda.

Interiören är ritad av den Los Angeles baserade arkitektbyrån Clive Wilkinson Arkitekter. På den övre bilden visas den upplysta röda trappan ovanifrån som är en viktig förbindelse mellan kontorets olika plan och avdelningar.

Entrén på bottenvåningen med lila sammetsmöbler, stora glassfönster och träpanel. Receptionen går att skymta en trappa upp.

Man har glasväggar i entrén dels för utseendet och hållbarheten, men också för att förenkla renhållningen av byggnaden.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.