Ö-huset är ritat av 2by4-architects och ligger på en 500 kvm stor ö i sjön Loosdrechtse Plas i Tyskland.

ö-huset av 2by4-architects

Huset har stora inglasade väggar på bägge kortsidorna för att det ska smälta in i naturen. Det går även att öppna upp glasväggarna för att i ännu större grad, koppla ihop insidan mot naturen. En del av sidoväggen kan också öppnas för att skapa en panoramaeffekt av omgivningen. Detta gör att man kan njuta av de varma sommarmånaderna från vardagsrummet, bara genom att öppna upp sidoväggen. Vem har inte drömt om att kunna bada direkt från vardagsrummet?

öhuset14

Trotts den minimala storleken, innehåller huset alla nödvändiga moderniteter man kan tänka sig. Det finns dusch, toalett, kök, garderober och gott om förvaringsutrymmen. Allt detta har integrerats i en anpassningsbar sidovägg. I rummet hänger det en modern svartmålad eldstad från taket, för att ge den svartvita interiören det där lilla extra.

öhuset9

Design: 2by4-architects, Rotterdam
Entreprenör: Bouwbedrijf Van Schaik
År: 2012
Storlek: 32kvm

öhuset12

Material:
Konstruktionsram i stål
Plato träfasad
Strukturell glasfasad, Saint Gobain
Interiör och möbler i trä
Vitt epoxigolv
Henderson skjutdörr

öhuset13

öhuset15

Ö-huset i symbios med naturen

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.