Offecct lanserar klädhängare

Offecct lanserar klädhängare designad av Neri & Hu

Design och möbelföretaget Offecct har lanserat en klädhängare, skapad av det Shanghai-baserade arkitektkontoret Neri & Hu. Produkten kommer att ingå i Offect LifeCircle, ett koncept för miljömässig medvetenhet och hållbarhet som lanserades av företaget under föregående år.

Klädhängaren ”Hanger” står på en bas av återvunnen sten och har utvecklats med LifeCircle-tänkandet i Offeccts tradition.

”Vi är alltid intresserade av till synes anonyma vardagsobjekt. Den här hängaren representerar ett objekt som är förbisett och ignorerat i hem- och kontorsmiljön — inte glorifierat men i själva verket bland de viktigaste. Hängaren är som en `Ay ́, en tjänare. Den kräver inte uppmärksamhet men skänker stolthet, skönhet och funktion till hushållet,” säger Lyndon Neri.

Arkitektkontoret Neri & Hu grundades år 2004 av Lyndon Neri och Rossana Hu i Shanghai. Man har fortfarande sitt huvudkontor i staden och en sekundär studio i London. Företagets filosofi bygger på en stark övertygelse om forskning och research som utgångspunkt för design.

”God design är inte helt sällsynt men för oss känns det berikande när vi kan tillföra kvaliteter av omsorg om vår planet och vår framtid, vilket jag är stolt för att påstå att både dessa och samtiga övriga nya produkter i vår kollektion verkligen gör”, säger Anders Englund, designchef och medgrundare på Offecct.

Utöver Neri & Hu’s klädhängare så innefattar kollektionen ett flertal andra hållbara miljömässigt hållbara produkter av bland annat Jasper Morrison, Monica Förster, Jin Kuramoto, Mattias Stenberg och Cecilie Manz.

Fler berättelser
Fire Shelter Papay av SHJWORKS blev hjärtat i festival

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.