Öppen planlösning & infinitypool i Sydafrikanskt hus

Sydafrikanska arkitektbyrån Stefan Antoni Olmesdahl Truen Arkitekter (SAOTA) har ritat ett hus vid Fresnaye-området i Kapstaden, Sydafrika. Huset heter Head Road 1816 och har beställts av en privatperson som efterfrågade ett boende med fyra sovrum och en öppen planlösning.

öppen planlösning & infinitypool i Sydafrikanskt hus

Beställaren ägde redan en liten och brant tomt som visade sig bli en stor utmaning för arkitekterna. Arkitekterna har varit tvungna att utforma huset med avseende på dessa extrema förhållanden, samt följa stadsplaneringens alla regleringar och restriktioner. Ett annat krav som beställaren hade var att skärma av de närliggande grannarna så gott som möjligt för att undvika insyn mot huset, vilket inte är helt enkelt med en liten tomt.

headroadsaota17

Samtliga sovrum har placerats på det övre våningsplanet tillsammans med ett stort badrum. Eftersom familjen har småbarn, var målsättningen att underlätta för föräldrarna på nätterna. Mellanvåningen innefattar köket och vardagsrummet som går att nås med hjälp av en modern trappa byggd i trä.

headroadsaota11

Baksidan är husets höjdpunkt med en stor utomhusplats och en fantastisk utsikt över havet. Den har också en minst sagt makalös infinitypool som sträcker sig längst med kanten av terrassen.

headroadsaota15

headroadsaota14

headroadsaota4

headroadsaota16

headroadsaota9

Fler berättelser
Triangulärt landmärke till Miami av Dror

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.