Ora-Ïto’s träningsskor för Nike är baserade på fåtölj av Eames

Designern Ora-Ïto från Frankrike har tagit fram konceptuella träningsskor för Nike, baserade på fåtöljen ”Lounge Chair” av de modernistiska möbelskaparna Charles och Ray Eames.

ora-ito-nikeames-träningsskor-Nike

Skorna är en hyllning till fåtöljen, Lounge Chair som designades av det Amerikanska paret Charles och Ray Eames för Herman Miller år 1956. Precis som fåtöljen så omsluts skorna med träbitar på sidorna.

Ora-Ïto’s idé var att göra en träningssko i Nike Eames variant, ungefär som Nike Air fast helt och hållet inspirerad av Eames möbel. Träningskon består av två lager. Den inre delen utgörs av en Gore-Tex toffla som slagits ihop med en mörk träbas. Undersidan har täckts med en gummisula för att ge användaren en bättre komfort och undvika skador på träbitarna. Utseendet och färgerna på skorna reflekterar lädret och trädelarna från originalstolen.

ora-ito-nikeames-02

Möbeldesignerna Charles och Ray Eames avled 1978 respektive 1988, men än idag upplevs deras möbler som moderna. Bilden på skon är ovanför är tyvärr bara en rendering, men Ora-Ïto hoppas kunna provocera Nike med idén så att de börjar tillverka den. Han anser att den skulle passa som en limited edition produkt för Nike tillsammans med Eames Foundation.

Fler berättelser
Skyttelbron: Cykel & järnvägsbro i Lund av Metro Arkitekter

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.