Färgskaleföretaget Pantone öppnar färgglatt hotell i Bryssel

Företaget Pantone som är mest känt för sitt färgskalesystem, har nu expanderat in i hotellbranschen. Det första Pantone-hotellet har nu öppnat i den Belgiska huvudstaden Bryssel.

Pantone hotell i Bryssel
Bild: Serge Anton

Som du kanske redan har gissat bygger hela hotellet på den färgskala som Pantone tagit fram. Hotellets sju våningsplan och 59 rum är indelade i sju olika färgpaletter från Pantone-skalan.

pantonehotell2
Bild: Serge Anton

Hotellet är designat av arkitekten Olivier Hannaert som samarbetat med inredningsdesignern Michel Penneman. Den belgiska fotografen Victor Levy har tagit samtliga bilder som finns på hotellrummen och tonat dem efter rummets utvalda kulör.

pantonehotell1 - grönt hotellrum
Bild: Serge Anton

Inte nog med det, hotellet har även flera konferensrum, en takterass, cyklar och kaffemuggar i Pantone-färgerna. Expansionen in i hotellbranschen utgör starten på en större satsning som företaget kallar för ”Pantone Universe”. Målet med satsningen är att sprida färgerna till så många produkter som möjligt.

pantonehotell7
Bild: Serge Anton

Hotellrummen och sviterna har en minimalistisk design med vita väggar som dekorerats stilfullt med färggrann konst. Hotellet kommer med överkomliga priser som börjar omkring 1000 kr per natt.

pantonehotell4
Bild: Serge Anton

Arkitektur: Olivier Hannaert
Interiör: Michel Penneman
Fotografi: Serge Anton

pantonehotell3
Bild: Serge Anton
Fler berättelser
Hund med vanskapta tassar kan springa med 3d-utskrivna ben

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.