Patiohuset från Line Studio för medelålders par

Patiohuset av arkitektfirman Line Studio är ett enplanshus, speciellt anpassat för medelålders par vars barn har flyttat ut.

PH_view1

Det består av en rymlig platt tomt där man försökt att smälta in huset med det omgivande landskapet. Det arkitektoniska upplägget följer principen ”volym i volym” med en rektangulär innervolym vilken ligger inom den yttre volymen bestående av husets vita ram.

PH_interior_1

Skillnaden mellan volymerna visas tydligt genom användningen av olika material. Den inre ”beboeliga” volymen har ett ljust och varmt träslag medan den yttre ramen är tillverkad av vit betong. Mellan ramen och boytan finns en terrass och på det platta grästaket en eventuell uteplats.

PH_interior_3

Eftersom husets kärna består utav en liten inglasad innergård så har man organiserat layouten kring den. Alla privata delar som badrum och toalett, ligger på den västra sidan av byggnaden medan kök, matsal och vardagsrum finns på den östra sidan.

PH_interior_2

Diverse fönster mellan terrassen och boytan är skjutbara och detta gäller även glaset mot den lilla innergården. Via trappsteg i innergården kan man även nå utomhusplatsen på taket som har ett litet soldäck. Inuti fortsätter man att använda samma material och färger som på utsidan.

PH_interior_4

Arkitekt: Line Studio
Area: 264,00 m2
Boarea: 75,70 m2
Antal plan: 1
Höjd: 3,6 m
Volym: 950,40 m3

PH_badrum

PH_view 3

PH_view 2

Patiohusets modell är framtagen för medelålders par

PH_section

PH_plan

Fler berättelser
Automatisk Sodastream maskin av Tamooz

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.