Peugeot lanserar Food Truck med fransk bistro

Under ledning av Gilles Vidal lanserar nu Peugeot Design Lab en Food Truck, som ska leverera nyttig mat i fransk tappning.

PEUGEOT FOOD TRUCK

Peugeot Design Lab invigdes av biltillverkaren Peugeot i Vélizy, strax utanför Paris under 2010. Sedan dess har det utvecklats till en global designstudio, som arbetat med att ta fram allt från nya möbler till flygplan, segelbåtar, cyklar och klockor.

Peugeot Food Truck har designats med en lång hjulbas och ett stort lastutrymme. Den har en flexibel utvecklingsförmåga, som kan anpassas till olika stora utrymmen. På plats kan trucken vecklas ut och bli maximalt dubbelt så bred. Den har plats för 30 personer samtidigt och innehåller kök, matplats och bar. Gästerna får njuta av den kulinariska upplevelsen, samtidigt som de lyssnar på exklusiva låtar från Peugeot Music och ser hur maten tillagas på en 46-tums skärm.

PEUGEOT_FOODTRUCK_1

Maten som serveras är tillagad på närproducerade och ekologiskt odlade råvaror. Kocken Sven Charter som driver Le Clown Bar och Saturne i Paris, kommer att laga maten med specialdesignade saltkvarnar från Peugeot Design Lab.

Den 14 april kommer trucken att visas upp under Milano Fashion Week och sedan rulla vidare till den franska paviljongen på världsutställningen i Milano, där temat är ”Feeding the Planet – Energy for Life”

PEUGEOT_FOODTRUCK_4

Fler berättelser
Förslag från Sydväst vinner tävling om Norrtälje hamn

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.