Plurr: Nytt varumärke inspirerat av skärgården

Arkitekten Virva Kuusela och grafiska formgivaren Jenny Findahl startade tillsammans varumärket Plurr som hämtat inspiration ifrån skärgården.

VassPorslinBricka_LowRes skärgården

Varje enskild produkt är framtagen med ekologin i åtanke, där man endast har använt sig av miljömässiga material och tillverkningsmetoder. Produkterna har tilldelats ett unikt utseende och samtliga har någon speciell egenskap som skiljer dem ifrån den övriga marknaden. Det kan vara allt ifrån designen till funktionella detaljer.

Handdukar_LowRes

Produkterna är gjorda att användas mycket, det spelar ingen roll om det är på båten, sommarstället eller i lägenheten i stan. Den allra första kollektionen blandar 4 stycken olika mönster: Sjökort, Farled, Sjögräs och Vass.

PLURR_Anteckningsbocker_LowRes

Vi vill inte bara formge våra produkter i skärgården utan att de även tillverkas här. Vi kan stoltsera med att alla våra produkter är tillverkade i Sverige och de flesta i skärgården”, säger Virva Kuusela, bosatt i Stockholms skärgård sedan 17 år. Exempelvis är våra porslinsprodukter tillverkade av Gustavsbergs Porslinsfabrik och tygprodukterna sydda på Ljusterö.

Plurr_underlagg_LowRes

BBQ_forkladeLowRes skärgården

Vi vill visa vår skärgård på ett nytt sätt, ta fram det vackra som man i vanliga fall inte ser”, säger Jenny Findahl, grafisk formgivare som bott sina senaste tio år vid Husaröledens mitt, och fortsätter: “varje detalj är viktig för oss, vi har inte bråttom, skapandeprocessen får ta den tid det tar. Rätt samarbetspartners och rätt material är avgörande.

PLURR_Virva_Jenny_LowRes
Virva Kuusela & Jenny Findahl
Fler berättelser
Konstnärerna Lernert & Sander skär rå mat i 98 perfekta kuber

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.