ssT4YVTNAQ4

Cheap Monday har i ett samarbete med Teenage Engineering tagit fram ett ny serie musikinstrument med namnet Pocket Operators. Det är ett initiativ från vännerna Ann-Sofie Back och Jesper Kouthoofd, som gjorde succé under den exklusiva lanseringen på Colette i Paris. Samtliga Pocket Operators sålde slut på mindre än 8 minuter.

Pocket Operator är en slags minisynth utan fodral, där komponenter och grafiskt tryck sitter synligt direkt på kretskortet. Varje enhet drivs av två stycken AAA batterier och innefattar en synlig LCD-skärm, inbyggda högtalare, alarmfunktion, samt ett stöd i böjd ståltråd. Det finns också en synkroniseringsfunktion där flera enheter kan kopplas samman med en 3.5mm kabel för att utnyttja varandras funktioner.

Pocket Operators

Det finns tre stycken sorters Pocket Operators för olika syften: PO-12 Rhythm (drum machine), PO-14 Sub (bass line) och PO-16 Factory (melody). Imorgon kommer de omtalade minisyntharna att släppas i Cheap Mondays butiker samt online, och varje enhet kommer att kosta 599 kr att köpa i Sverige.

pocketoperator1

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.