Pop Art av Alina Nordling hämtar inspiration från modevärlden

DesignWorld har intervjuat Alina Nordling som är 23 år gammal och nybliven konstnär. Alina skapar moderna tavlor i pop art-stil som nu börjat göra succé på sociala medier.

Tavla i pop art-stil målad av Alina Nordling

Hur kommer det sig att du började måla?

– Jag har alltid tyckt om att rita, måla och pyssla som barn och har alltid fått höra att jag är bra på det. När jag var 16 år började jag syssla med grafisk design och har sedan dess arbetat med det. I och med att jag började studera på Handelshögskolan blev det mindre och mindre målande på grund av tidsbrist. För ett halvår sedan startade jag en Tumblr-blogg med målningar och sketcher för att få igång min kreativa sida igen.
För två veckor sedan bröt jag foten och efter fyra dagars inaktivt sängliggande bestämde jag mig för att göra något kreativt av mina kvarvarande sex veckor med gips. Det var då som målandet drog igång på allvar. Sedan dess har allting gått väldigt snabbt och idag får jag flera beställningar om dagen.

Tavla med röda skor av Alina Nordling

Har du något mål eller syfte med dina tavlor?

– Först och främst gör jag det för mig själv som en slags terapi. Men målet är självklart att nå ut med mina konstverk till fler människor. Det skulle självklart vara kul att bli en inspirationskälla för andra.

Vilken är din största inspirationskälla?

– Jag har ingen direkt inspirationskälla utan försöker skapa en stil som förmedlar mig själv. Jag vill göra något enkelt och modernt som alla kan ha i sina hem. En hel del inspiration kommer från modevärlden och jag försöker kombinera det mer artistiska med tekniker jag lärt mig som grafisk designer.

Alina Nordling Pop Art

Vilka andra konstnärer tycker du om?

– Måste erkänna att jag är väldigt dålig på konstnärer i sig. Dock gillar jag Banksys stil mycket, eftersom den känns modern och personlig.

Finns det något drömscenario som du skulle vilja uppnå som konstnär?

– Drömscenariot är att kunna leva på konsten och skapa en karriär kring det. Det hade inte heller varit fel att bli en modern ikon inom konsten som Banksy har blivit. Det vore även väldigt coolt om Justin Bieber skulle köpa en av mina tavlor, då vet man att man har lyckats.

Alina Nordling Pop Art

I nuläget tar Alina Nordling endast emot specialbeställningar på tavlor via mail, men det går också att beställa från hennes Tictail.

alinanordling-popart-5

Fler berättelser
Alejandro Aravena från Chile vinner Pritzkerpriset 2016

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.