Dansk startup utvecklar portabelt batteri med utdragbara solceller

Att batterier snabbt kan ladda ur är inga nyheter för de rutinerade smartphone-användarna. För att motverka den kortvariga batteritiden har Danska startupen InfinityPV tagit fram ett portabelt batteri med utdragbara solceller.

portabelt batteri med utdragbara solceller

Produkten som heter ”HeLi-on” är designad i form av en kapsel, vilken består av en hoprullad panel med solceller som är två mikrometer tjocka. Dessa solceller är direkt kopplade till ett lithium-ion batteri som kan förse smarta mobiltelefoner, kameror och spelkonsoler med ström via en vanlig USB-port.

infinityPV-heli-on-batteri-2

För ett portabelt batteri är HeLi-on väldigt diskret i designen. Den väger enbart 105 gram och är 11,3 cm lång, 3,6 cm bred och 2,8 cm djup. En diskret LED-indikator på sidan, visar hur mycket ström det finns kvar i batteriet.

Solcellerna dras ut ur kapseln för hand och rullas ihop med ett integrerat hjul som sitter under batteriet. Det tar mellan 2-3 timmar för användaren att ladda upp sin mobiltelefon med HeLi-on.

Tillverkningen av de första produkterna finansieras med en crowdfunding-kampanj på Kickstarter som redan samlat in över 800,000 danska kroner. Den första produkten förväntas vara klar till juli 2016.

infinityPV-heli-on-batteri-4

Fler berättelser
Gräslampan för in naturen i hemmet

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.