Portabelt skrivbord i kartong för stående kontorsarbete

Refold är ett portabelt skrivbord i kartong av Fraser Callaway, Oliver Ward och Matt Innes. Skrivbordet underlättar det vardagliga kontorsarbetet genom sin unika design och flexibilitet.

Teamet bakom Refold menar att sättet man arbetar på idag håller på att förändras. Arbetsmiljön har blivit mobilare och mer sammankopplad än tidigare. Ett vanligt kontorsjobb kan i princip genomföras vart som helst och det är något som många arbetsplatser ännu inte hunnit snappa upp.

refold - portabelt skrivbord förbättrar arbetsmiljön

Skrivbordet monteras på plats på ett par minuter för att sedan anpassas efter användarens behov. Anledningen till varför man har designat Refold som ett stående skrivbord är för att det leder till bättre engagemang och gruppdynamik. Människokroppen är inte heller gjord att sitta still dagarna i ända, det kan vara skadligt i längden.

refold2

Det finns många tillämpningsområden för en produkt som Refold. Exempelvis skulle den kunna användas inom skolor, kreativa designstudios, mobila kontor, pop-up butiker och till katastrofhjälp.

refold4

Konstruktionen som består av fyra stycken kartongdelar tar endast två minuter att montera ihop utan tejp. Kartongen är 7mm tjock och hundraprocent återvinningsbar.

refold6

Varje enskilt ben består av tre stycken kartongbitar som sätts ihop med miljövänligt lim. Skrivbordsytan går att byta ut eftersom den kan bli smutsig efter ett tag.

refold5

Tanken med projektet är att förändra livet för dem som har det svårt i världen. Man har arbetat med hjälporganisationer som UNICEF i Nya Zeeland för att förbättra utbildningen vid öarna i Stilla havet. För närvarande söker man finansiering på sidan Kickstarter.

refold3

Fler berättelser
Lexus visar upp egen prototyp på hoverboard

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.