e4UUdFvZyM4

Ungefär 11% av alla Svenskar snusar och de flesta alldeles för mycket. Pouchguard är en smart snusdosa med lås som hjälper användaren att kontrollera sitt beroende, genom att låsa sig automatiskt efter varje snus.

– Idén är egentligen väldigt enkel. Dosan är utrustad med ett lås som hjälper dig att låta bli i dina svagaste ögonblick, säger Max Hultberg, medgrundare av Pouchguard.

pouchguard smart snusdosa med lås

Pouchguard har en inbyggd låsmekanism kopplad till användarens mobiltelefonen som låser dosan vid bestämda tidsintervaller. Användaren kan själv bestämma vilka tidsintervaller som dosan ska gå att öppna. En display på locket håller koll på hur lång tid det är kvar tills den öppnas nästa gång.

Jämfört med en vanlig snusdosa har Pouchguard en något lyxigare förpacking, tillverkad i en robustare plast för att stå emot slitage. Den kommer att finnas tillgänglig i två stycken färger: ”Cold Turkey Blue” och ”Pouch Brown”.

Finansieringen av projektet kommer ske genom crowdfunding via sidan Indiegogo, där grundarna hoppas få in tillräckligt med pengar för att börja tillverka snusdosan. Utöver det stöttas projektet också av reklambyrån CP+B.

pouchguard har automatiskt lås

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.