Red Bull's nya kontor i Stockholm
Bild: Jason Strong

pS Arkitektur skapar interiören till nya Red Bull-kontoret i Stockholm

Absolut ingenting är standard i energidrycksjätten Red Bull’s nya kontor i Stockholm. Interiören som designats av pS Arkitektur är influerad av företagets varumärke, samt deras passion för äventyr och konst.

Red Bull Stockholm
Bild: Jason Strong

Det nya Red Bull-kontoret är utformat i naturliga material som trä, marmor och läder i kombination med en elegant färgpalett bestående av blått, guld och svart. Mycket av inspirationen till den nya interiören har hämtats från företagets ikoniska aluminiumburk.

Redbull015
Bild: Jason Strong

En viktigt del i projektet har varit att skapa ett flexibilitet kontor dit man kan bjuda in artister och gäster. För att kunna tillmötesgå detta har stora delar av designen gjorts rörlig i moduler. Man har bland annat skapat en modulär receptionsdisk som kan konverteras till en bar på kvällen.

Redbull026
Bild: Jason Strong

Logotypen med tjurarna, det rutiga mönstret och solen återspeglas tydligt i designen. Läderfåtöljerna reflekterar tjurarna, de runda möblerna reflekterar solen och mattorna det rutiga mönstret.

Redbull029
Bild: Jason Strong

Red Bull’s entusiasm för sport, äventyr, musik och konst kan ses tydligt i deras mötesrum, där texter och bilder visas på företagets opinionsbildare.

Redbull035
Bild: Jason Strong

Arkitekt: pS Arkitektur
Ansvarig arkitekt: Peter Sahlin
Handläggande arkitekt: Thérèse Svalling
Medverkande arkitekter: Oliver Söderlund och Lina Mezquida Forsnacke
Ljusdesigner: Beata Denton
Fotografi: Jason Strong

Redbull034
Bild: Jason Strong
Fler berättelser
Restaurang Ispaviljongen i Örebro av KKA

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.