Bärplansbåt med elmotor ger miljövänlig & fartfylld upplevelse

Quadrofoil är en liten tvåsitsig bärplansbåt för personligt bruk som drivs av en elmotor och har ett specialdesignat styrsystem.

quadrofoil bärplansbåt

Den är av typen bärplansbåt, med ett vingliknande ”bärplan” undertill som lyfter upp hela skrovet över vattenytan vid körning. Detta ger en säkrare och betydligt mer miljövänlig drift som håller farkosten horisontellt i alla lägen. Risken för att båten skulle välta är näst intill obefintlig.

Trots all miljövänlig teknik kan Quadrofoil komma upp i 21 knop (ungefär 40km/h), vilket ger användaren en spännande och fartfylld vattenupplevelse. Räckvidden för farkosten innan batteriet körts slut är 100 km, och det tar ungefär två timmar att ladda upp den till full kapacitet.

Miljövänlig bärplansbåt

Den första modellen heter Q2S Quadrofoil och kommer att tillverkas i specialutgåva, med ett pris omkring 22500 Euro i butik. Det kommer också att finnas en något billigare modell vid namn Q2A Electric som kostar 15000 Euro. Företagets första bärplansbåt beräknas släppas någon gång under mars 2015 i en begränsad upplaga.

Båda modellerna har ett osänkbart glasfiberskrov som kan ta maximalt två passagerare samtidigt. Cockpiten inkluderar två stycken säten klädda i fuskläder, en futuristisk ratt med touchscreen och en broms / accelerationsspak.

quadrofoil-2

För att hantera den stora efterfrågan på Quadrofoil’s bärplansbåt, så har företaget investerat i en ny fabrik på 22,000 kvm i Slovenien. Fabriken beräknas stå färdig till 2018. En mindre sektion kommer att smygstartas redan under 2016 och producera mellan 100-300 farkoster per månad. När hela fabriken är klar år 2018, kommer företaget ha möjlighet att producera mellan 1000-3000 exemplar i månaden.

Fler berättelser
MUNK Collective släpper nya färger till brickan FRAME

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.