Såhär tänker sig den Svenska designstudion R-ID att den moderna flygmåltiden ska serveras. Engångsprodukter bidrar till stor miljöbelastning framförallt på grund av de stora produktionsvolymer som krävs för att uppfylla efterfrågan. Flygindustrin är en växande industri som i dagsläget använder stora mängder av engångsprodukter vid servering av måltider på planen.

Den moderna flygmåltiden av R-ID

Designstudio: R-ID  |  Rehnmark Industrial Design
Designers: Mikaela Rehnmark & Rikard Rehnmark
Klient: Augustlundh & Mälarplast, WTCE 2013

R-ID har tagit fram mellanmål

Mikaela Rehnmark och Rikard Rehnmark från produktdesignbyrån R-ID har utvecklat två unika koncept inför World Travel Catering & Onboard Services Expo, Hamburg 2013, som fokuserar på att förhöja måltidsupplevelsen och samtidigt minska miljöbelastning för servering av mindre måltider eller kaffepauser på flyg. Med ett innovativt tänk och ett elegant utförande levererar designduon en flygservis som använder sig av både lätt vikt och noga utvalda material för att minska miljöpåverkan av flygbolagens servering av måltider.

Bild på hur deras produkt ser ut i färdigt format

renderKITOPENLIFGLASS.406

Cup Cake

renderKITOPENLIFGLASS.404

renderKITOPENLIFGLASS.403

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.